İngiltere ordu mensubu eski bir askerin dün sokak ortasında iki kişi tarafından satır ve bıçakla öldürülmesiyle sarsıldı. Cinayet sonrası polisle çatışan İngiliz aşırı sağcılar, "İslamcı solucanlara teslim olmayacağız" sloganları attı, camilere saldırdı. Fransa'daki gezisini yarıda kesen Başbakan Cameron, "Kimse bizi korkutamaz" dedi.

LONDRA'DA SATIRLI 'TERÖR'

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyindeki Woolwich bölgesinde dün İngiliz ordusunda görev yapmış bir kişi sokak ortasında, iki saldırganın satır ve bıçaklı saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası görgü tanıkları tarafından kameraya kaydedildi. Görüntülerde elleri kanlı bir kişi, saldırıyı, İngiliz askerlerinin her gün Müslümanları öldürmeleri nedeniyle gerçekleştirdiğini söylüyor. Kimlikleri henüz açıklanmayan iki saldırgan, İngiliz polisi tarafından vurularak yakalandı.

Bu açıklama sonrası İngiltere genelinde aşırı sağcılar, Müslümanları ve camileri hedef aldı. Saldırının ardından aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi EDL yanlıları kar maskeleri takarak cinayetin işlediği bölgede gösteri yaptı.

WoolWich'te bir barda toplanan 100 kadar aşırı sağcı, polise içki şişeleriyle saldırdı. Polisle çatışan aşırı sağcılar, yakındaki bir camiye de saldırıda bulundu.

'İSLAMCI SOLUCANLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Kar maskeleri takarak polisle çatışmaya giren ve camiye saldıran aşırı sağcı EDL üyeleri, "İslamcı solucanlara teslim olmayacağız" sloganı attı.

EDL grubunun lideri Tommy Robinson, "Liderlerimiz yeterince güçlü değil. Bütün bunların olmasına onlar izin verdi. İnsanlar "Müslüman" sözcüğünü bile kullanmaya korkuyor. Kendilerini savunmaktan korkuyorlar. Ama artık yeter. Bu ülkenin insanları çok öfkeli ve artık yeter" dedi.

CAMERON: BİZİ KİMSE KORKUTAMAZ

Resmi ziyaret için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Başbakan David Cameron ise saldırı sonrası gezisini yarıda keserek ülkesine döndü. Cinayeti "dehşet verici" olarak nitelendiren İngiltere Başbakanı Cameron, "Kimse bizi korkutamaz" dedi.

Kabineyi acilen toplanması beklenen Cameron, "Daha önce de terör saldırıları yaşadık. Hepsinin sorumlusunu yakaladık. Kimse bizi korkutamaz. Asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

SORUŞTURMAYI TERÖR EKİPLERİ YAPIYOR

İngiliz polisi Scotland Yard, olayla ilgili soruşturmayı terörle mücadele ekiplerinin yürüttüğünü açıkladı.

Öldürülen kişinin üzerinde orduyla yardımlaşma kuruluşuna ait "Help for Heroes (Kahramanlara Yardım)" yazılı bir tişört bulunduğu belirlendi.

Saldırganlar, bu kişiyi sokak ortasında öldürdükten sonra kanlı ellerindeki satırı sallayarak, "Dişe diş, kana kan" diye bağırmıştı.

MÜSLÜMANLARDAN BİRLİK ÇAĞRISI

İngiltere'deki Müslüman kuruluş ve derneklerden saldırıyı kınayan açıklamalar geldi. İngiltere Müslüman Konseyi yaptığı açıklamada, barbarca olarak nitelendirdiği saldırının İslam ile ilgisi olmadığını belirterek Müslüman ve Müslüman olmayanlara nefrete ve düşmanlığa karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı. (NTV)