Nijerya'da radikal İslamcı Boko Haram Örgütü'nün militanları tarafından düzenlendiği sanılan saldırıda onlarca kişi öldürüldü.

Izghe köyündeki katliamda militanların bir grup erkeği bir araya toplayıp vurduğu, daha sonra da ev ev dolaşıp buldukları herkesi öldürdükleri belirtildi.

Nijerya'nın kuzeyinde bir İslam devleti yaratmak için savaştığını söyleyen Boko Haram kullandığı aşırı şiddet ve ayrım gözetmeyen saldırılarıyla tanınıyor.

Saldırının düzenlendiği Borno eyaleti senatörü Ali Ndume BBC'ye yaptığı açıklamada, olayda 106 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Ndume 100 kadar militanın önceki gün akşam saatlerinde beş saat boyunca Izghe köyüne saldırdığını, ordunun da hiçbir müdahalede bulunmadığını vurguladı.

Ndume geçen hafta dokuz askerin öldüğü baskından sonra ordunun bölgeden çekildiğini söyledi.

'ÖLÜLERİMİZİ GÖMEMEDİK'

Saldırıdan kaçmayı başaran bazı köy sakinleri, bazı kurbanların vurulduğunu, bazılarının da boğazının kesildiğini anlattı.

Izghe köyü sakini Ebubekir Osman Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Kurbanların cesetleri sokaklarda kaldı. Teröristler çalılıklara saklanmıştır diye ölülerimizi gömemeden kaçtık" dedi.

Yine Borno eyaletindeki Konduga kentine geçen hafta yine Boko Haram'ın düzenlediği sanılan saldırıda 30'dan fazla kişi ölmüştü.

Ordunun örgütle mücadelesinden hayal kırıklığı duyan Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan 16 Ocak'ta tüm üst rütbeli subayları değiştirmişti.

Boko Haram 2009'da başladığı eylemlerinde yüzlerce Hristiyan ve Müslümanı öldürdü. (BBC TÜRKÇE)