Federal Kürdistan Bölgesi peşmerge gücüne mensup üç kişi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin alındı. Şiddete maruz kalan peşmergelerin halen sağ oldukları bildirildi.

Yerel medyaya göre peşmerge özel kuvvetleri olarak bilinen Zerevani üyesi üç Kürt askeri, Musul yakınında askeri bir otomobil ile yanlışlıkla IŞİD noktasına girince, rehin alındılar. Kürt askerlerin şiddete maruz kaldıkları bildirilirken, sağ oldukları bilgisi verildi.

IŞİD’in 10 Haziran’da Musul’u işgal etmesinden bu yana yaşanan çatışmalarda, birçok peşmerge hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.  Rojava ile sınırı olan Rabia'nın yakındaki Sinni köyünde bugün iki patlama yaşandı. Patlamada 2 peşmergenin hayatını kaybettiği, 2'sinin yaralandığı bildirildi. Hayatını kaybedenlerin Zaxo nüfusuna kayıtlı oldukları bilgisi verildi.

Irak ordusu da Xaneqin bölgesinde peşmerge birliklerini taşıyan bir konvoya yönelik düzenlediği hava saldırısı düzenledi. En az 6 peşmerge hayatını kaybederken, 20'si de yaralandı. Saldırının hedefinin peşmergeler mi olduğu, yoksa bir hata mı olduğu netleşmedi. (ANF)