Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suudi Arabistan kolundan bir militana ait olduğu söylenen bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta, örgütün Suudi Arabistan'daki destekçilerine 'ülkeyi Şiilerden arındırma çağrısı' yapıldı.

İnternetteki 'cihatçı aktiviteleri' izleyen bir gözlem grubu olan SITE, ses kaydında, Suudi Arabistan'ı 'İslam düşmanı' ve 'kafir' olduğu savunulan Şiilerden 'arındırma' çağrısında bulunulduğunu duyurdu.

Ses kaydındaki militanın, Suudi Arabistan'ın Doğu Eyaleti'ndeki bir Şii camisinde 22 Mayıs'ta gerçekleşen ve 21 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısına da gönderme yaptığı belirtildi.

Ülkenin Doğu Eyaleti'nde birbirinden bir hafta arayla iki farklı Şii camisi hedef alınmış, her ikisini de IŞİD'in üstlendiği saldırılarda 25 kişi yaşamını yitirmişti.

 'KÖKLERİNİ KURUTUNCAYA DEK DURMAYACAĞIZ'

Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Selman, 'İslam ve insanlık değerlerini ayak altına alan mide bulandırıcı bir terör saldırısı' olarak tanımladığı 29 Mayıs'taki saldırı sonrasında, 'sorumluların mutlaka bulunup cezalandırılacağını' söylemişti: ''Sapkınlarla ve teröristlerle olan savaşımız inlerine girip köklerini kurutuncaya dek hiç bitmeyecek.''

Kaynak: Sputniknews