IŞİD'in, Şam'ın doğusunda saldırdığı çimento fabrikasının onlarca çalışanından haber alınamıyor.

İşçilerin, Dumeyr kasabası kırsalında kaldıkları yatakhanelerinden kaçırıldıkları belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre fabrika yönetiminden bir yetkili, Pazartesi günkü saldırıdan sonra kimsenin işçilerle irtibat kuramadığını söyledi.

İşçiler, Şam'a yaklaşık 40 km mesafede Dumeyr yakınlarındaki Badiya adlı fabrikada çalışıyordu.

Kayıp işçilerin durumuna ilişkin çelişkili haberler geliyor.

İngiltere merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 'onlarca çalışanın IŞİD tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğünü' ifade etti.

Fabrika yönetimi kayıp işçi sayısının 250 olduğunu, muhalif kaynaklar ise 'sayının 200'ü geçmediğini' söylüyor.

AFP haber ajansına konuşan bir kişi, "IŞİD'in fabrikaya saldırdığı Pazartesi öğle saatlerinden bu yana aile fertlerine ulaşamadık. Nerede olduklarına dair bir bilgimiz yok" dedi.

İşçilerin serbest bırakılması için dolaylı yoldan bağlantılar kurulduğu belirtiliyor.

Hafta başında IŞİD, Şam'ın kuzeydoğusunda, aralarında Tişrin elektrik santralı ve Dumeyr askeri havaalanının da bulunduğu birçok hedefe saldırmıştı.

Reuters haber ajansına konuşan bir Suriye ordusu kaynağı, askeri havaalanına düzenlenen saldırıdan sonra tüm IŞİD militanlarının öldürüldüğünü söyledi.

Saldırılar, Suriye ordusu ve müttefiklerinin antik kent Palmira'yı IŞİD'in elinden geri almasından iki hafta sonra yaşandı.

Palmira'nın geri alınması kentin kontrolünü Mayıs ayından bu yana elinde bulunduran IŞİD'e büyük bir darbe olarak görülüyor.