Türkiye-Suriye sınırında bulunan sığınmacılara 2012 yılında yardım etmek için gelen ancak 1 yıl sonra Suriye'nin Halep kentinde IŞİD'liler tarafından kaçırılan 26 yaşındaki ABD'li yardım görevlisi Kayla Mueller'in ailesi, kızlarının IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin bir çok kez cinsel saldırısına uğradığını duyduklarını söyledi.

IŞİD'DEN KURTULAN EZİDİ KIZ ANLATTI

Anne Marsha ve baba Carl Mueller, bu bilgileri kızları ile birlikte aynı dönem esir tutulan 14 yaşındaki bir Ezidi kızın verdiğini ifade etti. Daha sonra kurtulan Ezidi kızın açıklamasına göre, El Bağdadi, Mueller'i eşlerinden biri yaparak onunla zorla birlikte olmuş.

Mueller'in ailesi, kızlarının işkence gördüğü ve seks kölesi olarak kullanıldığı bilgisinin hükümet yetkilileri tarafından da kendilerine 2 ay önce iletildiğini açıkladı.

Mueller çiftinin açıklamalarını, Amerikan gizli servis yetkilileri de doğruladı.

Terörle mücadele yetkilileri yaşanan olayla ilgili Mueller'in ailesini haziran ayında bilgilendirdiklerini belirtti.

ABC televizyonuna konuşan ABD'li yetkililer Kayla Muller'in tutulduğu yerde iki Yedizi kadının da aynı şekilde kullanıldığını dile getirdi.

İsmini vermek istemeyen bir terörle mücadele yetkilisi, Bağdadi'nin Mueller'ı, ABD'nin operasyonuyla öldüren Ebu Seyyaf'ın evine getirdiğini belirterek, "Bağdadi Seyyaf'ın evindeydi. Kayla Mueller'ı bizzat kendisi teslim etti" dedi.

Yetkili, Bağdadi'nin ilerleyen günlerde düzenli olarak bu evi ziyaret ettiğini ve Mueller'a cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Seyyaf'ın evinde seks kölesi olarak esir tutulan 16 ve 18 yaşındaki iki Ezidi kız ve Seyyaf'ın eşi Ümmü Seyyaf'ın ABD'li yetkililere konu hakkında bilgi verdiği belirtildi.

6 ŞUBAT'TA ÖLDÜĞÜ DUYURULDU

IŞİD, Mueller'in 6 Şubat'ta Ürdün tarafından düzenlenen hava saldırısında öldüğünü duyurmuştu. IŞİD, Mueller'in Ürdün'ün hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini açıklasa da ABD genç kadının ölümünden IŞİD'i sorumlu tutuyor.