Güney Asya ülkesi Filipinler’de IŞİD’le bağlantılı Ebu Sayyaf örgütü, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Marawi kentine bir baskın düzenledi.

Çatışmalar dünden bu yana devam ederken, bir Katolik kilisesinde rahip ve 10’dan fazla kişinin rehin alındığı belirtiliyor.

‘HERKESİ ÖLDÜRECEĞİM’

Başrahip Socrates Villegas, teröristlerin rehineleri öldürmekle tehdit ettiğini söylerken, rahip ve cemaati silah zoruyla kiliseye sokan saldırganın hükümet güçlerinin çekilmemesi halinde herkesi öldüreceğini söylediği aktarılıyor. Sosyal medyada Marawi’den paylaşılan fotoğraflardan, silahlı askerlerin yolları kestiği ve kimlik kontrolü yaptığı görülüyor.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana dün militanların bir hastane ile bir hapishaneyi işgal ettiğini, aralarında bir kilisenin de bulunduğu çok sayıda binayı ateşe verdikleriin duyurmuştu.

SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise uzun yıllardır Müslümanlarla Hristiyanlar arasında gerilime sahne olan, Marawi’nin de yer aldığı güney eyaleti Mindanao’da 60 günlüğüne sıkıyönetim ilan etti. Duterte de Moskova ziyaretini kısa keserek ülkesine dönüyor.