IŞİD, elindeki rehineleri Halep'te kafalarını keserek topluca infaz etti. Örgüt, infaz edilenler arasında, ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'i İslam'ı seçmesine rağmen başını kestiği videoları yayımladı.

Örgütün yayınladığı kafa kesme videosu, bugüne kadar internette yayınladıkları görüntülerin en kötüsü olarak nitelendiriliyor.

Radikal'de yer alan habere göre IŞİD dün toplu bir katliam daha gerçekleştirdi. Örgütün Halep'te aralarında Suriyeli asker ve pilotların da bulunduğu 100'e yakın kişiyi kafalarını keserek infaz ettiği belirtiliyor.

IŞİD, ABD’li yardım görevlisi Peter Kassig’in başını kestiği videoları yayımladı. Yeni yayınlanan videoda, Kassig’in "ABD’nin askerlerini çekmemesi nedeniyle öldürüldüğü" belirtiliyor.

IŞİD, Kassig’i ilk olarak İngiliz yardım görevlisi Alan Henning’in infaz edildiği videonun sonunda “bir sonraki kurban” olarak göstermişti. Kassig ve Henning’in aynı hücrede tutulduğu biliniyordu.

IŞİD İngiliz yardım görevlisi Alan Henning, Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines’i benzer şekilde, başlarını keserek öldürmüştü.

Öte yandan kafa kesme videolarında görülen ve “Cihatçı John” olarak anılan İngiliz aksanlı IŞİD militanının, geçen hafta düzenlenen bir hava saldırısında yaralandığı iddia edildi. İngiliz makamları ise kendilerine böyle bir bilgi geldiğini ancak bunu henüz doğrulayamadıklarını söyledi.