Alman Bild gazetesinin Irak basınına dayandırdığı haberde, milli maç izleyen 13 çocuğun Musul'un El Yarmuk mahallesinde kurşuna dizilerek infaz edildiği belirtildi.

Asya Kupası'nda karşı karşıya gelen Irak ile Ürdün milli maçı öncesi IŞİD yöneticisi Ebu Şuayib El Almani, maç izlemenin yasak olduğu yönünde afişler astırdı. Afişlerde, futbol maçı izlemenin İslam dinine uygun olmadığı ve Batı'dan geldiği belirtildi.

FUTBOL SAHASINDA KATLİAM

Irak-Ürdün karşılaşmasının oynandığı saatte bir kafeyi basan IŞİD militanları, maçı izleyen çocukları darp ederek dışarı çıkardı. Kalaşnikoflu militanlar, 13 çocuğu infaz etmek için futbol sahasına götürdü.

"13 ÇOCUK ŞERİAT KURALLARINI İHLAL ETTİ"

Hoparlörle duyuru yapan IŞİD militanları, maç izleyen 13 çocuğun şeriat kurallarını ihlal ettiği, koydukları kurallara karşı gelen herkesin kurşuna dizileceği belirtildi. IŞİD'in öldürdüğü 13 çocuktan 4'ünün kardeş olduğu ve cesetlerin hala futbol sahasında olduğu iddia edildi. IŞİD'den korkan aileler, çocuklarının cesedini alarak defnetmekten korkuyor.

Irak'ın Musul kentine bağlı El Yarmuk'ta hüküm süren IŞİD militanları kendilerini "El Siaf" olarak nitelendiriyor. Grubun liderliğini ise, Almanya'dan gelerek örgüte katılan ve kendisini Ebu Şuayib El Almani olarak nitelendiren yabancı bir savaşçı yapıyor. (Milliyet)