IŞİD ele geçirdiği yerleşim yerlerini talan ediyor. İki gün önce silahlı Kürt gruplar tarafından IŞİD'in elinden alınan Süryani köylerinden birisinden çekilen fotoğraflar yaşanan vahşeti gözler önüne seriyor.

Köyleri IŞİD tarafından talan edilen Süryaniler, 7 Agustos’ta IŞİD militanlarının saldırılarından kaçmak için köylerini terk etti.

Musul'un kuzeyinde yer alan ve tamamen boşaltılan köylerden birisinde yaşananlara yer veren Süryani haber sitelerinin aktardığına göre, köylere giren IŞİD, köyleri tamamen kullanılmaz durumda getirdi.

İki gün önce silahlı Kürt gruplar tarafından geri alınan yerleşimde gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen muhabirler ve köylüler, binaların yıkıldığını, evlerin talan edildiğini ve sokakların molozlarla dolu olduğunu aktardı.

Köylerde bulunan Süryanilere ait dini semboller ve kiliseler IŞİD tarafından tahrip edildi. Yerlerine IŞİD'i ve cihadcıları selamlayan yazılar yazıldığı görüldü. Köye geri dönen Süryanilerin ilk işi, tahrip edilen kiliseleri onarmak ve yerleşimlerini temizlemek oldu.

IŞİD'in 6 Ağustos'ta Musul'un kuzeyine doğru sürülmesi, bölgede yaşayan Süryani nüfus arasında korku ve panik yaratmış, on binlerce Süryani köylü yaşadıkları yerleri terk ederek IŞİD tehdidinden kaçmıştı.