Musullu doktorlar Ebola’ya yakalanan IŞİD üyelerinin virüsü Musul’a taşıdıklarını iddia ediyor. IŞİD’in işgal ettiği bölgelerdeki savaş ve şiddet yüzünden virüsün bulaşma tehlikesinin arttığı öne sürülüyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Ebola Virüsü bulaşan Afrikalı militanlar yoluyla virüsü Musul’a taşıdıkları iddia ediliyor. Ajanslar Musul’daki doktor ve sağlık uzmanlarının şimdiye kadar 15 IŞİD üyesinde ölümcül Ebola Virüsü tespit ettiklerini belirtiyor.

Musul’un yerel haber sitesi ĞedMusulPress haberi doğrulayan bilgiler paylaştı. Konuya ilişkin verilen bilgilerde Ebu Talha adında Etiyopyalı bir IŞİD militanında virüsün bulunduğu bildirildi. IŞİD üyesinin Etiyopya’dan Suriye’ye, oradan da Irak’a geçtiği ve Ebola yüzünden komada olduğu öne sürüldü.

Doktor ve sağlık uzmanları bu şartlar altında hastalığın yayılmasını engellemek için herhangi bir tıbbi imkanın bulunmadığına da dikkati çekiyor.

EBOLA VİRÜSÜ

Ebola, insanlarda ve insan dışı primatlarda viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan bir virüstür. Ebola Virüsü salgınlarında ölüm oranı %90’lara kadar çıkabilmektedir.

Virüs yüzünden bu yıl Afrika’da ölenlerin sayısı bin kişiyi aştı. (BasNews)