Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı savaştığı için kendisine verilen seyahat yasağına uymayan DanimarkaJoanna Palani, tutuklanarak hapse atıldı.

Sputnik’in haberine göre, Kopenhag’da bugün hakim karşısına çıkarılması planlanan ve altı ay hapis cezası verilmesi beklenen Palani, Danimarka’nın başkentindeki Vestre Fængsel Hapishanesi’ne gönderildi.

Kürt asıllı Danimarka vatandaşı 23 yaşındaki Palani, 2014 yılında eğitimini yarım bırakarak önce Irak’a, ardından da Suriye’ye geçerek IŞİD’e karşı savaşmıştı.

Ülkesine dönmesinin ardından pasaportuna el konulan Palani, 6 Haziran’da kendisine verilen 1 yıllık seyahat yasağını delerek Katar’ın başkenti Doha’ya kadar gittiğini kabul etmesinin ardından hakkında işlem başlatılmıştı.

​Danimarka’ya dönen IŞİD militanları rehabilitasyona gönderilirken müvekkilinin hakkında soruşturma başlatılmasını ‘çelişki’ olarak tanımlayan Palani'nin avukatı Erbil Kaya, “Bu bir utanç. Dünyada uluslararası koalisyonla aynı safta savaşan birini cezalandıran ilk ülkeyiz. Onu cezalandırmak ikiyüzlülük. Danimarka’yla aynı safta savaşan insanlar yerine neden IŞİD için savaşan insanları cezalandırmıyoruz? Bunun mantıklı olduğunu düşünmüyorum” demişti.

Danimarka, Belçika’nın ardından en fazla sayıda vatandaşı IŞİD’e katılan ülke olarak biliniyor.