Minbic Askeri Meclisi tarafından kent merkezinin tamamen IŞİD’den kurtarılması sonra dün sabah saatlerinde örgütün mayın ve bomba tuzaklamalarını temizleme operasyonu başlatıldı.

Yapılan operasyon çerçevesinde çok sayıdaki ev ve işyerinde kapılara bağlanmış "çekmeli", yine halı ve evlerin kapı önlerine konulan "basmalı" tuzaklamalar etkisiz hale getirilirken, bu kez de Serip Mahallesi'nin Güvenlik Kavşağı çevresinde bulunan Sebze Hali'nin arka kısmında IŞİD’e ait silah, bomba ve mayınların yapıldığı üretim deposu bulundu.

Bomba, mayın ve havan mermilerinde kullanılacak çok miktarda gübre, fitil, düzenek gibi üretim malzemeleri bulundu.

Minbic Askeri Meclisi bomba ve mayın uzmanlarından Baran Îdo, kentin özgürleşen birçok noktasında mayın ve bomba tuzaklamalarını etkisiz hale getirdiklerini belirterek, kent tamamen özgürleştirildikten sonra halkın güvenli bir şekilde ev ve işyerlerini açabilmeleri için operasyonlarını sıklaştırdıklarını aktardı.

Îdo, "Yapılan bu operasyon çerçevesinde özellikle ev ve işyerlerindeki kapılara bağlanmış 'çekmeli' ve insanların basma ihtimali yüksek olan yerlere 'basmalı' adlandırdığımız çok sayıda tuzaklamaları etkisiz hale getirdik. Şimdi de kent merkezinde başta Türkiye ve birçok ülkenin malı olan düzenekler görülüyor" dedi.

Minbic Askeri Meclisi mayın ve bomba uzman ekiplerinin kent merkezindeki arama tarama operasyonu devam ediyor.

Kaynak: DİHA