Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolündeki Rakka'da bir IŞİD üyesini hedef alan bombalı saldırıdan sorumlu tutuldukları için infaz edilen yedi kişiden birinin çarmıha gerildiği görüldü

Rakka'daki bir meydanda çekilen fotoğrafta, üzerine "Bu adam Müslümanlara karşı savaştı ve burada bir el bombası attı" yazısı asılan kişinin etrafında, aralarında çocukların da olduğu Suriyelilerin hiçbir şey olmamış gibi dolaşması dikkat çekti.

İnfazı gerçekleştirilen bir kişinin daha çarmıha gerildiği belirtilirken, IŞİD'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bundan 10 gün önce saldırganlar, bir IŞİD savaşçısına Naim civarında el bombası attı. Müslüman bir sivil bacağını kaybetti ve bir çocuk da öldü. Savaşçılarımız bu olayın üzerine hemen bariyerler kurarak onları yakaladı. Daha sonra da hücrenin diğer üyelerini gözaltına aldılar" denildi.

7 KİŞİ KURŞUNA DİZİLDİ

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Rakka vilayetinde 12 kişiyi idam ettiği ve ünlü "Şiran Aslanı" heykelini yıktığı açıklandı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nden (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, IŞİD’in, dün akşam saatlerinde, “Müslümanlara karşı savaştıkları ve fesat çıkarttıkları” iddiasıyla 7 kişiyi Rakka şehir merkezinde kurşuna dizdiği belirtildi.

Rakka’daki aktivistlere dayandırılan açıklamada, IŞİD’in Rakka kırsalında çatıştığı “Liva el- İslam ” grubundan olduğu ifade edilen 3 kişiyi ve kentin Selluk beldesinde de 2 kişiyi “IŞİD’i hedef almak suçu”ndan idam ettiği kaydedildi. (gazeteport)