IŞİD'in, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Kampı'na bir saldırı düzenlediği açıklandı.

Saldırıya Türkiye askeri tarafından cevap verildiği belirtirken, 17 IŞİD militanının da öldürüldüğü bildirildi. Peşmerge Bakanlığı ise, sözkonusu saldırıya ilişkin henüz açıklama yapmadı. 


Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, IŞİD, dün akşam saat 20.30 sıralarında Türk askerinin eğitim verdiği Başika Kampı’na çok namlulu Katyuşa roketatarlar ve diğer silahlarla saldırmaya başladı. IŞİD’in bu saldırısına kampta bulunan Türkiye askerleri hemen karşılık verdi. 

Saat 23.00’e kadar süren çatışma sonucu IŞİD Başika Kampı’nın etrafından geri çekilmek zorunda kaldı. Askeri kaynaklar çatışmanın sona ermesinden sonra yapılan keşifte 17 IŞİD militanının öldüğünün tespit edildiğini söylediler.

IŞİD geçen yıl 16 Aralık’ta da Başika’ya saldırmış ve bu saldırıda 4 Türkiye askerini yaralanmıştı. IŞİD’in bu son saldırısından önce ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye askerinin Başika’dan geri çekilmesi yönünde mesaj vermişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), iki yılı aşkın süredir Musul’un 32 kilometre kuzeyindeki Başika’da peşmerge güçleri ve diğer IŞİD karşıtı grupları eğitiyordu. Bu komando birliği ve tank gücünde geçen