ABD'de başlayan 'Wall Street'i işgal et' gösterileri Avrupa'nın finans başkentinde de kendisini gösterdi. Frankfurt'taki sistem karşıtı eylemciler amaçlarına ulaşana kadar renkli çadırlarda protestolarını sürdüreceklerini belirtti

Uygar TAYLAN / FRANKFURT / AKŞAM

AMERİKA'da bankalara karşı başlayan Wall Street'i işgal et gösterileri Avrupa'ya da yayıldı. Önündeki dev euro heykeliyle özdeşleşen Frankfurt'taki Avrupa Merkez Bankası 15 Ekim'den bu yana sistem karşıtı eylemcilere ev sahipliği yapıyor. Avrupa'nın para politikasına yön veren Merkez Bankası'nın önündeki  Occupy Frankfurt eylemcileri tarafından rengarenk çok sayıda çadır kurulmuş. Yaklaşık 200 eylemci grubu 15 gündür Almanya'nın sert soğuğunda çadırlarda kalıp, ısınmak için topladıkları kasaları yakarak protestolarını sürdürüyor. Eylemcilerin hedefi dünyada artan yoksulluk, adaletsiz gelir dağılımı ve bankaların gücünü protesto etmek.

PARA SADECE BANKALAR İÇİN

PROTESTO alanına gelen şehir sakinleri ve turistler Occupy Frankfurt'un koordinatörleri eylemleri ve projeleri hakkında bilgilendiriliyor. Sistem karşıtı protestocular da mesajlarını çok sayıda pankartlara yazarak anlatıyor. Eylemcilerden Paul AKŞAM'a neden orada olduğunu şöyle anlattı: 'Ben bir sanatçı olarak değişim istiyorum. Sistem normal yolundan çıktı. Para sadece bankalar için var ve borçlara gidiyor. Artık buna son verilmeli. Bu sistem artık değişmeli. Amacımıza ulaşana kadar buradayız.' Bir diğer kadın protestocu da, 'Para değil aşk yapın' yazılı pankartın önünde objektiflerimize zafer işareti yaptı.