Paris metrosunda İngiliz Premier Lig ekiplerinden Chelsea taraftarlarının ırkçı sloganlarına hedef olan ve itilerek metroya binmesi engellenen 33 yaşındaki Süleyman S., bu şahısların cezalandırılmasını istedi.

Süleyman S., Le Parisien gazetesine verdiği mülakatta olayı yaşadıktan sonraki saatlerde videoya çekilmiş görüntüleri izleyince polise şikayette bulunmaya karar verdiğini anlattı.

İngiliz Guardian gazetesinin ele geçirdiği video klibinde Richelieu-Drouot istasyonunda yaşanan ırkçı olay görüntüleniyor ve siyah yolcuyu ittirerek trene binmesini engelleyen İngiliz Chelsea taraftarlarının "Irkçıyız biz, ırkçıyız ve böyle olmak istiyoruz!" diye slogan attıkları duyuluyor.

Süleyman S., karşılaştığı bu tacize şaşırmadığını, zira "ırkçı davranışlara alışkın olduğunu" belirtti.

'SİYAH OLDUĞUM İÇİN HEDEF ALINDIM'

Moritanya asıllı Fransız vatandaşı olan Süleyman S., İngiliz taraftarların ne dediğini anlayamadığını ama derisinin renginden dolayı hedef alındığını anladığını söyledi.

Daha önce video klibini görmediğini ve olaydan kimseye söz etmediğini belirten Süleyman S., "Çocuklarıma ne diyecektim ki? Babalarının siyah olduğu için metroda itilip kakıldığını mı anlatacaktım?" dedi.

Ancak olayın kamuoyunda duyulması üzerine polise gidecek güveni kendisinde bulduğunu söyleyen Süleyman S., "Bu İngiliz taraftarlar bulunup cezalandırılmalı ve hapse atılmalı. Yaptıkları cezasız kalmamalı" dedi.

Olay üzerine metro istasyonuna ulaştırma hizmetlerine bağlı güvenlik yetkililerinin geldiği, ama sadece bir kavga çıkmadığından emin olmak istediği kaydediliyor.

Londra Eminyet Müdürlüğü de olayın büyük bir ciddiyetle incelendiğini ve olaya karışan Chelsea taraftarlarının kimliklerinin belirlenmesinde Fransız yetkililerine destek olacaklarını açıkladı.

Chelsea futbol kulübü de polise yardımcı olacaklarını ve olaya karışan taraftarlara maç izleme yasağı getirileceğini duyurdu. (BBC Türkçe)