Yakın Doğu Haber’in, Mehr haber ajansına dayandırdığı habere göre İran’ın yerli imkanlarla ürettiği Kahir-313 adlı savaş uçağı, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın da katıldığı bir törenle tanıtıldı.

İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, törende yaptığı konuşmada Kahir-313 savaş uçağının tasarımdan üretime her aşamasının yerli imkanlarla ve İranlı teknik uzmanların çabalarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, Kahir-313’ün kendine özgü dış özellikleriyle, radar özellikleriyle ve alçaktan uçuşlardaki üstün operasyon yeteneğiyle gelişmiş bir savaş uçağı olduğunu söyledi.

Uçağın yapımında ileri teknoloji ürünü malzemeler kullanıldığını belirten General Vahidi, kullanılan elektronik donanımların da Kahir-313’ün gelişmiş özellikleri arasında yer aldığını söyledi.

Gelişmiş yerli üretim silah ve mühimmatlar taşıyan Kahir-313’ün yüksek bir taarruz kabiliyeti olduğunu belirtti ve kısa üretim bandının, bakım ve tamirinin kolaylığının ve seri oluşunun bu uçağı ayrıcalıklı kılan özellikler arasında yer aldığını ifade etti.

PATRİOTLARLA GÜNDEME OTURAN SİLAHLANMADA YENİ PERDE

Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği patriotlar Türkiye’nin Rusya ve İran’la olan siyasi ilişkilerinin gerilmesine yol açmıştı. Son dönemde Kürecik’e yerleştirilen füzelerle beraber İran, Türkiye’nin İsrail’e yarar sağlayan işlemlerde bulunduğunu iddia etmişti. Son günlerde ise İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahyan, Türkiye'deki Patriot füzelerinin İsrail’i korumaya yetmeyeceğini söylemişti. (Gökhan Soysal / Demokrat Haber)