İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram KasımiTürkiye ordusunun Suriye topraklarındaki varlığı ve operasyonlarını devam ettirmesinden kaygı duyduklarını ifade etti.

Kaımi, ''Elbette terörizmle mücadele ve bölgenin güvenliği ve sebatını sağlamak için çaba göstermek bölgede barış isteyen ülkelerin dış siyasetlerinde önemli ve değişmez bir husustur ama bu konu, bir başka ülke topraklarında o ülkenin izni olmadan ve o ülkeyle koordine etmeden askeri operasyonlar yapılarak o ülkenin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin çiğnenmesine neden olmamalıdır' dedi.

Kasımi, terörizmle mücadele sürecinde merkezi hükümetin meşruiyetini ve iktidarını hiçe sayacak sürecin ve girişimlerin ise kabul edilebilir tarafının olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Türkiye ordusunun Suriye topraklarında varlığı ve operasyonlarının sürmesinin, Suriye'de durumun daha da karmaşık hale gelmesine neden olduğunu savundu.

Kasımi,''Suriye'nin kuzeyinde çatışmaların yayılması, daha fazla masum insan ve sivilin ölümüne neden olmaktadır ve Türkiye ordusunun en kısa zamanda hızlı bir şekilde Suriye'deki operasyonlarını durdurması gerekmektedir' ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Tesnim Haber Ajansı)