Türkiye'nin ABD ve NATO’nun istekleri doğrultusunda Malatya’da kurmayı planladığı NATO füze kalkanı sistemiyle ilgili İran'dan beklenen açıklama geldi. İran "Saldırıya uğramamız halinde ilk olarak Türkiye'deki füze kalkanını hedef alacağız" dedi.

 

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ABD ve İsrail'in saldırısına uğramaları halinde NATO'nun Türkiye'deki füze kalkanını hedef alacaklarını söyledi.

 

İran haber ajanslarının bildirdiğine göre, Tuğgeneral Hacızade, Loristan eyaletine bağlı Hürremabad kentinde 10 bin gönüllü gücün (Besic) katılımıyla düzenlenen ''Besic Haftası'' etkinliğinde yaptığı konuşmada ABD ve İsrail'in askeri tehditlerini değerlendirdi.

 

''İran'a yönelik hiçbir tehdit karşılıksız kalmayacak'' diyen Hacızade, tehdide tehditle karşılık vereceklerini, ülkeyi savunmak için tüm imkanların kullanılacağını belirtti.

 

Tuğgeneral Hacızade, İran'ın gücünün zirvesinde olduğunu, her türlü saldırıya anında ve sert bir karşılık vereceklerini bildirdi.

 

Türkiye'ye yerleştirilecek NATO füze kalkanıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tuğgeneral Hacızade, ''Düşmanlar, şimdi de bir aldatma ile Türkiye'ye füze kalkanı yerleştiriyorlar'' dedi.

 

Hacızade, ''Biz eminiz ki ABD bu işi siyonist İsrail rejimi için yapıyor. Ancak onlar dünya halklarını, özellikle de Türkiye halkını kandırmak için NATO'nun bu işi yaptığını söylüyorlar'' görüşünü savundu.

 

'TÜRKİYE HALKI BU KOMPLONUN ÖNÜNÜ ALACAK'

 

Füze kalkanı için Türkiye'nin NATO'ya üye olmasının gerekçe gösterildiğini, ancak bunun bir komplo olduğunu belirten Hacızade, ''Türkiye halkı, bilinçlidir ve eminiz ki bu basiretli halk, bu komplonun önünü alacak'' dedi.

 

Tuğgeneral Hacızade, ''Bizzat Müslüman Türkiye halkının, tehdit başgösterdiğinde bu sistemleri (füze kalkanı) paramparça edeceğine eminiz'' diye konuştu.

 

Olası her türlü saldırıya karşı hazır olduklarını yineleyen Hacızade, ''Biz hazırız. Saldırıya uğramamız halinde ilk olarak Türkiye'deki füze kalkanını hedef alacağız, sonra (başka yerlerdeki) diğer hedefleri vuracağız'' dedi.

 

Hacızade, İsrail tehditlerine karşılık olarak da bir süre önceki açıklamasında, ''Epeydir birikmiş olan enerjimizi, İslam ve Müslümanların düşmanını (İsrail) ebedi olarak tarihin çöplüğüne göndermek için kullanmak istiyoruz'' demişti.

 

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, İran'a saldırı için zamanın geldiği yönündeki açıklamaları ve bu ülkenin askeri tatbikatlarını artırmasının neden olduğu gerginlik karşılıklı açıklamalarla sürüyor.

 

ABD ve İsrail, İran'a karşı askeri saldırı seçeneğinin, gerektiğinde kullanılmak üzere masada tutulduğunu açıklamışlardı.

 

İran, saldırıya uğraması halinde ABD'nin bölgedeki tüm askeri varlığı ile üslerini ve İsrail'in tamamını hedef alacağını belirtiyor.