İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Musul’u ele geçirmesinden sonra ilk kez konuşup Bağdat’a yardıma hazır olduklarını söylerken, gerekirse ABD’yle işbirliği yapabileceklerinin de sinyalini verdi.

Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, İran ordusu için Irak topraklarında herhangi bir müdahalede bulunmasının henüz gündeme gelmediğini belirten Ruhani, “Şu ana kadar bize Irak hükümetinden bir yardım talebi gelmedi ama biz kendilerine yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, bölgeye bir hava saldırısı yapacağı konuşulan ABD’yle işbirliği yapabileceklerini de ima ederek, “Eğer Amerika, Irak ya da başka bir yerde gerçekten terörist gruplara karşı koyacaksa bunu düşünebiliriz” diye konuştu.

Terörün bu coğrafyada bir hastalık gibi yayıldığını söyleyen ve bu durumun bazı ülkelerin silah ve para yardımlarıyla gerçekleştiğini söyleyen Ruhani, “Teröre destek vermek kimsenin yararına değil. Teröristler yarın en büyük zararı bugün kendilerini destekleyenlere verecektir” dedi.