İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ABD’nin “uluslararası IŞİD olduğunu” gösterdiğini belirtti.

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşen DAİŞ saldırılarında hayatını kaybedenler için Meclis’te düzenlenen cenaze töreninde konuşan İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ‘’Teröristler İslami Şura Meclisi ve İmam Humeyni türbesini hedef aldılar ve bu onların İran halkının dini demokrasisine yöneldiklerini göstermekte’’ dedi.

ABD başkanı ve Arabistan Dışişleri bakanının İran aleyhindeki sözlerine değinen Laricani, ‘’Bunlar ayıp sözlerdir ve bu dönemin milletlerin terörizmle mücadelede kabus dönemi olduğunu göstermektedir’’ dedi.

ABD’YE AĞIR SÖZLER 

"Suudilerden daha fazla beklenmediğini zira onların terörizmi destek ve demokrasi ile mücadele simgeleri madalyalarını göğüslerinde taşımaktalar" diyen Laricani, "Bir zamanlar demokrasi ve insan haklarını ulaşmak için dünyayı yönetme iddiasında olan ABD’nin durumu içler acısı zira ABD başkanı demokrasiyi para ile değiş tokuş ediyor" dedi.

ABD Senatosunun İran aleyhindeki karara değinen Laricani bu kararın teröristlere destek ve İran aleyhinde yeni ambargolar içerdiğini belirtti. Laricani , “Bu karar alındığında İran Parlamentosunda teröristlerle mücadele etmekteydi be Sena İran aleyhine ve teröristler lehine aldığı kararla insani duygulardan yoksun oduğunu gösterdi. ABD’nin bu ayıbı ile bizim iki IŞİD ile karşı karşıya olduğumuzu göstermekte, bir IŞİD bölgesel IŞİD’dir ve ABD uluslararası IŞİD olduğunu bu kararla gösterdi. ABD bir kez daha İslam İnkılabı Rehberinin (ABD Büyük Şeytan’dır ) sözlerini ispatladı ve terörizmin kökenlerini kurutmak isteyenlerin uluslararası IŞİD olan ABD ile mücadeleden başka yolları yoktur" dedi.