Irak'ın başkenti Bağdat'ın farklı semtlerinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırılarda 29 kişi öldü, en az 43 kişi yaralandı. Saldırılarda yine Şiilerin hedef alındığı ve sorumlunun silahlı İslamcı örgüt El Kaide’nin Irak yapılanması Irak İslam Cumhuriyeti olduğu iddia ediliyor.

İDAM CEZALARININ İNFAZI DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz haftaAdalet Bakanlığı binasına düzenlenen saldırıyı, El-Kaide'nin Irak kolu olduğunu ileri süren ''Irak İslam Cumhuriyeti'' adlı grup üstlenmişti. Irak yönetimi de terör suçundan yargılanan 20 kişiye verilen idam cezalarını geçen hafta infaz etmeye başlamıştı. Irak Adalet Bakanı Şimmeri, bakanlığa yönelik saldırının nedeninin, ''El-Kaide militanlarına verilen idam cezalarının infazı'' olduğunu söylemişti. Şimmeri, saldırıda 30 kişinin öldüğünü, 50'den fazla kişinin yaralandığını anımsatarak, ''İdam cezalarını infaz etmeye devam edeceğiz'' demişti.

YENİ BOMBALAR

Sabah saatlerinde Bağdat'ın Bağdad El-Cedide, Meştel, Zafaraniye, Kazimiye semtleri ve Babil iline bağlı İskenderiye ilçesinde park halindeki bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenlendi.

PATLAMA YERLERİ VE ÖLÜ SAYILARI

Bağdat'ın kuzey doğusundaki Şu'la semtindeki sebze halinde park halinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 10 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat'ın doğusundaki Bağdat El-Cedide semtinde gündelik işçilerin beklediği yerin yakınında park halindeki bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Bağdat'ın doğusundaki Meştel semtinde park halindeki bomba yüklü aracın bir lokantanın önünde infilak etmesiyle 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.

Bağdat'ın doğusundaki Zafaraniye semtinde park halindeki bomba yüklü bir araçla düzenlenen iki ayrı saldırıda 3 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Bağdat'ın kuzey doğusundaki Hüseyniye semtinde bomba yüklü park halindeki bir araçla düzenlenen saldırıda 4 kişi ölürken, 4 kişi de yaralandı.

Kazımiye semtinde park halindeki bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bağdat Polisi, Irak Maliye Bakanlığında çalışan bir memurun arabasının altına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu memurun olay yerinde öldüğünü dile getirdi.

Bağdat'ın 90 km güneyindeki Babil ili emniyetinden yapılan açıklamada, Babil iline bağlı İskenderiye ilçesinde park halindeki bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısının 4'e ve yaralı sayısının 14'e yükseldiği kaydedildi.