Irak'ta polis ve tıbbi yetkililer, ülke genelinde gerçekleşen bombalı saldırılarda 46 kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıların çoğu Bağdat ve Bakuba şehirlerinde gerçekleşti.

Ramazan ayı boyunca yaşanan şiddet olaylarında 670'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bu, yıllardan sonra görülen en yüksek ölü sayısı. 

Ölü rakamlarındaki yükselme Sünni ve Şiiler arasında gerginliğin arttığı bir döneme denk geliyor. Sünniler, Şiilerin çoğunlukta olduğu Başbakan Nuri Maliki'nin hükümeti tarafından ötekileştirildiklerini söylüyor.

Bakuba'da, ikisi bir Şii düğününü hedef alacak şekilde dört bombanın patlatıldığı bildiriliyor. Bağdat'ta da biz dizi bombalamanın gerçekleştiği; en az 9 kişinin hayatını kaybettiği aktarılıyor.

Başkentin kuzeyinde bulunan Balad'da da dört kişinin bombalı saldırıda öldükleri bildiriliyor. Bomba, bir hakimin arabasıyla yanından geçtiği sırada patladı. Polis, hakimin yaralandığını açıkladı.

Musul'da da sahte bir kontrol noktasında durdurulan bir arabada bulunan beş asker, üstlerine ateş açılması sonucu öldü.
Irak'ta mezhepler arası şiddet olayları 2008 yılından beri görülen en yüksek seviyeye çıktı. Birleşmiş Milletler, ülkede Ocak ayından bu yana 4 bin kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
Irak’ta Ramazan ayı boyunca yaşanan şiddet olaylarında 670'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bu, yıllardan sonra görülen en yüksek ölü sayısı. Birleşmiş Milletler, ülkede Ocak ayından bu yana 4 bin kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin de yaralandığını açıkladı. (BBC)