Irak'taki milis savunma gücü Haşd El-Şabi’ye bağlı Irak Gönüllü Türkmen Güçleri Resmi Sözcüsü Seyyit Ali El-Hüseyni, Türkiye’nin Musul operasyonuna katılma isteği ve Şii’lere yönelik tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Türkmenleri desteklemek için Irak’ta bulunduğu yönündeki iddiaların doğruyu yansıtmadığını savunan El-Hüseyni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ağır bir dil ile eleştirdi.

El-Hüseyni, “Erdoğan’ın Arap ülkeleriyle arasında hiçbir farkı yok. Erdoğan Sünni bir hükümetin kurulmasından bahsediyor. Bizim Erdoğan’a sorumuz şu: Türkiye’deki Ehl-i Sünnet’e saygı gösterdi mi? Ülkesindeki Alevilerin haklarına riayet etti mi? Ordusu halkı yollarda öldürdüğünde neredeydi? Biz Erdoğan’a şunu söylüyoruz: Allah’a yemin olsun ki, eğer Irak’a elini uzatırsa, Irak’taki diğer gruplardan önce biz Türkmenler olarak o eli keseriz” dedi.

Haşd El-Şabi’ye bağlı Irak Gönüllü Türkmen Güçleri Resmi Sözcüsü Seyyit Ali El-Hüseyni, Tesnim Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Gönüllü Türkmen Güçlerinin Musul’u kurtarma operasyonlarına katılacaklarını ifade eden El-Hüseyni El-Huveyce, Selahaddin ve Kerkük operasyonlarında da yer alacaklarını söyledi.

"HAŞD EL-ŞAB’NİN 30 BİN TÜRKMEN ÜYESİ BULUNUYOR"

30 bin Türkmen’in Haşd El-Şabi’ye üye olduğunu ifade eden Seyyit Ali El-Hüseyni, Haşd-El-Şabi’nin operasyonlara katılmasına karşı çıkılmasına ilişkin şunları söyledi:

“Herkes Neyneva’nın kurtarılma operasyonlarından önce planlanan komplolardan haberdar. Başta büyük şeytan Amerika’nın olmak üzere uluslararası komplolara maruz kalıyoruz. Herkes IŞİD’i meydana getirenin Amerika olduğunu bildiği gibi bölgesel ve uluslararası komploların bize bir etkisi olmayacağını da biliyor.”

TÜRKMENLER VE TÜRK KUVVETLERİ

Gönüllü Türkmen Güçleri Resmi Sözcüsü, Türkiye’nin Başika’da asker bulundurmasına ilişkin, “Biz Türkmenler olarak mesajımızı açıkladık. Eğer topraklarımıza bir adım atarlarsa, onlara IŞİD gibi muamele edeceğimizi söyledik” dedi.

Seyyit Ali El- Hüseyni Erdoğan’ın Musul hakkındaki açıklamalarını ise şöyle değerlendirdi:

“Erdoğan yeni bir Osmanlı İmparatorluğu kurmaya çalışıyor. Bizim Erdoğan’a cevabımız şudur: Sen Irak’ın milli birlik ve beraberliğini asla bozamazsın. Türkmenlerin, Iraklıların, Sünnilerin ve Şiilerin hepsi Irak halkıdır.

"TÜRKMENLER İÇİN ENDİŞELENMİYOR, KENDİSİ İÇİN ENDİŞELENİYOR"

“Biz Erdoğan’ın, ordusunu Irak bataklığında boğmak istediğini biliyoruz. Bu şekilde kendisi ve partisi ikinci bir darbenin olmayacağı konusunda güvende olacaktır. O Türkmenler için endişelenmiyor. O, kendisi ve partisi için endişeleniyor. Erdoğan’a şu soruları soruyorum: Amerli 85 gün kuşatma altındayken sen neredeydin? Onlar da Türkmen değil miydi? Tuzhurmatu ve Türkmen bölgeleri kuşatılırken neredeydin? Beşir Sarayı kuşatıldığında, kadınlar ve çocuklar esir alındığında neredeydin? Onları görmedin mi?"

"TÜRKMENLERİN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE İHTİYACI YOK"

“Bizim ne Türkiye’nin ne de başka bir kuvvetin yardımına ihtiyacımız yoktur. Allah’a hamd olsun güçlüyüz. Felluce, El-Anbar, Selahaddin ve kendi bölgelerimizdeki operasyonlardaki performansımız bunun kanıtıdır. Türkmen Gönüllü Güçlerinin Türkiye’ye ve Türk kuvvetlerine ihtiyacı yoktur."

TÜRKMENLERİN IRAK’TAKİ ROLÜ

“Biz Irak’ın önemli bir parçasıyız ve hiçbir yabancı kuvvete müdahale izni vermeyeceğiz. Vatan bizim kutsallarımız arasında ve kutsallarımız bizim kırmızı çizgimiz.

Erdoğan’ın Arap ülkeleriyle arasında hiçbir farkı yok. Türkiye bugün siyasi bir krizin içinde. Erdoğan Sünni bir hükümetin kurulmasından bahsediyor.

Erdoğan’a sorumuz şu: Türkiye’deki Ehl-i Sünnet’e saygı gösterdin mi? Ülkendeki Alevilerin haklarına riayet ettin mi? Senin ordun halkı yollarda öldürdüğünde neredeydin? Biz Erdoğan’a şunu söylüyoruz: Allah’a yemin olsun ki, eğer Irak’a elini uzatırsa, Irak’taki diğer gruplardan önce, biz Türkmenler olarak o eli keseriz."