Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren, Musul'da 15 Haziran günü düzenlenen Amerikan hava saldırısında IŞİD'e eleman kazandıran önemli bir ismin öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen kişinin "Tarık Bin el Tahar Bin el Falih el Avni el Harzi" olduğu bildirildi.

Amerikan makamları, 11 Eylül 2012'de Bingazi'de Amerikan konsolosluğuna yapılan saldırıdaki rolünden dolayı da bu kişiyle ilgileniyordu. Bingazi saldırısında ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ile üç Amerikalı ölmüştü.

Pentagon sözcüsü Warren yaptığı yazılı açıklamada öldürülen IŞİD unsuru için, "Ölümü, İslam Devleti'nin Kuzey Afrika kökenli cihatçıları Irak ve Suriye cephelerine katma kapasitesini zayıflatacak" dedi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'e canlı bomba kontenjanı sağlamakla görevli olduğu belirtilen Tarık bin El Tahar'ın başına Mayıs ayında 3 milyon dolar ödül koymuştu.

Tunus kökenli Tarık Bin el Tahar, Tunuslu bir mahkeme tarafından Bingazi’deki Amerikan konsolosluğuna yönelik saldırıdan dolayı sorgulanmış ancak Ocak 2013'te serbest bırakılmıştı.

Amerikan federal polisi FBI'ın dört ajanı da 21 Aralık 2012'de Tunus'un başkentinde Tarık bin el Tahar'ı uzun süre boyunca sorgudan geçirmişti. Amerikan Hazine Bakanlığı, Eylül ayında yayınladığı bir listede bu kişiyi IŞİD'e ilk katılanlardan biri olarak sınıflandırmıştı. (ANF)