İngiliz Maliye Bakanı George Osborne, Avrupa Birliği'ni reform yapmaya çağırarak, aksi halde sonunun geleceğini ve İngiltere'nin AB'den çıkabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa karşıtı iki organizasyon olan Open Europe ve Fresh Start Project tarafından Londra'da düzenlenen bir konferansta konuşan İngiliz Maliye Bakanı George Osborne, "Avrupa Birliği ve İngiltere'nin onunla ilişkilerini, bu kararı Britanya halkının ellerine bırakmadan önce değiştirmenin zamanı geldi" dedi.

Osborne, "Avrupa'nın acilen ekonomik reformlara ihtiyacı var. Euro Bölgesi'nin entegrasyonu, Euro'nun yaşaması için gereklidir ama Euro'su olmayan AB üyesi ülkelerin haklarının korunması tek pazarın korunması ve Birleşik Krallığın AB'de kalabilmesi için mutlaka gereklidir" diye konuştu.

İngiliz Bakan, "Reform yapmayı başarmış bir Avrupa'dan çıkmamız Birleşik Krallık için kötü olacaktır ve Birleşik Krallık gibi küresel büyüklükte ve önemde bir ülkenin çıkışı Avrupa Birliği için çok kötü olacaktır" diye ekledi.

Avrupa'nın karşı karşıya olduğu en büyük ekonomik riskin AB'yi reforme etme ve yeniden görüşmedeki başarısızlıktan kaynaklandığını söyleyen Osborne, "Avrupa halkını devam eden ekonomik kriz ve sürekli tükenişe mahkum eden statükodur" diyerek özellikle Yaşlı Kıta'nın rekabet sorunları ve çok yüksek olarak değerlendirdiği sosyal yardım harcamaları olduğunu öne sürdü.

Başbakan David Cameron, muhafazakar partisindeki Avrupa karşıtı kanat ile Avrupa karşıtı parti UKIP'in de baskısıyla birlikte, Brüksel ile Londra arasındaki ilişkileri yeniden görüşmeyi gündemine aldı. Buna göre eğer 2015 seçimlerinde muhafazakarlar yeniden seçilirse, İngiltere'nin ABD'den olası çıkışına ilişkin 2017'ye kadar bir referandum organize edilecek.

Sunday Telegraph gazetesinin Pazar günü yayınladığı bir habere göre 100'e yakın muhafazakar milletvekili David Cameron'dan Parlamento alt kanadının mevcut ve gelecekteki tüm Avrupa yasamasını veto kullanmasını istedi. (ANF)