İngiliz Parlamentosu yakınlarında dün düzenlenen saldırıIŞİD üstlendi.

Örgüt, saldırıyı kendisine bağlı Amaq haber ajansı üzerinden üstlendiğini duyurdu. Amaq’ta yayımlanan açıklamada saldırıyı gerçekleştiren kişi ‘IŞİD’in bir askeri’ diye nitelendi; örgütün ‘koalisyon güçlerinin vatandaşlarını hedef alma’ çağrısı kapsamında hareket ettiği savunuldu. ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon, son dönemde Irak ve Suriye’de örgütü geriletmiş durumda.

İNGİLTERE BAŞBAKANI: 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İngiltere Başbakanı Theresa May dün Londra'daki saldırıyı düzenleyen kişinin İngiltere doğumlu olduğunu ve birkaç yıl önce iç istihbarat servisi MI5 tarafından "radikalleşme" şüphesiyle izlendiğini söyledi.

Başbakan May Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, tek başına hareket ettiğini belirttiği saldırganın halen "genel istihbarat resmi içinde bulunmadığını" belirti.

May ayrıca saldırı sonrası 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. "Teröristler öfkelerini masum kadın, erkek ve çocuklardan çıkarttı" diyen May, saldırıda yaralananlar arasında 12 İngiliz, Fransız çocuklar, iki Rumen, dört Güney Koreli, bir Alman, bir Polonyalı, bir Çinli, bir Amerikalı ve iki Yunan olduğunu kaydetti.

İkisi ağır üç polisin de yaralandığını bildiren May, saldırıda ölen polis memurunu da "bir kahraman" olarak nitelendirdi. Londra'da Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 4 kişi ölmüş, 11 ülkeden 7'si ağır 40 yaralanmıştı.