İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook, İtalya'da İkinci Dünya Savaşı'nın ayırdığı bir çifti 70 yıl sonra bir araya getirdi.

İtalyan basınındaki haberlere göre, 89 yaşındaki Giovanni Molinari ile 86 yaşındaki Antonia Gottifredi'nin "film gibi" aşk hikayesi ülkenin kuzeyindeki Milano kenti yakınlarında başladı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın aktardığı habere göre, savaş öncesinde tanışıp sevgili olan Molinari ve Gottifredi, savaşın patlak vermesiyle birbirlerinin izini kaybetti.

Cepheye giden Molinari, savaşın bitmesinden sonra bir toplama kampına atıldı. Bu dönemde sevgilisinin de zarar görmesini engellemek için ona ulaşmaya çalışmadı.

Ancak yıllar sonra Gottifredi'den haber almayı başaran Molinari, başka biriyle nişanlandığını duyunca sevgilisinin peşini bıraktı.

İKİSİ DE EŞLERİNİ KAYBETMİŞTİ

Aradan geçen 70 yılda iki aşığın hayatları farklı yönlere aktı. Gottifredi evlenip iki çocuk sahibi oldu. Molinari de kendi ailesini kurdu. Ve birkaç yıl önce ikisi de eşlerini kaybetti.

Torunları sayesinde Facebook'tan haberdar olan Gottifredi ve Molinari, birbirlerinden habersiz sosyal paylaşım sitesine üye oldu. Ve Facebook'ta yaptıkları aramalar sonunda birbirlerinin izlerini bulmayı başardı.

Birbirleriyle mesajlaşmaya başlayan aşıklar savaş yüzünden yarım bıraktıkları ilişkilerine yeniden başladı, geçen hafta Bellano'da bir kilisede evlendi.

Nikah merasiminde İtalyan basınına konuşan Antonia Gottifredi ise "Giovanni, gençken olduğu gibi hala çok romantik. Beni güllere ve yemek davetlerine boğdu" dedi.