Referandum ve Seçim Yüksek Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed, Irak parlamentosunun kararlarının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumunun hazırlıklarını ve yapılmasını etkilemeyeceğini açıkladı 

Sputnik’e konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Muhammed, “Referandum ve Seçim Yüksek Komisyonu, IKBY’nin yasası ve IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin talimatı doğrultusunda çalışıyor. Bu nedenle Irak parlamentosunun kararlarının bizim için büyük bir önem taşımıyor” diye konuştu. 

‘REFERANDUM ULUSLARARASI BASKIYA RAĞMEN YAPILACAK’

IKBY’nin uluslararası ve bölgesel baskıya rağmen oylamayı gerçekleştireceğini söyleyen Hendren Muhammed, sözlerine şöyle devam etti:

“Maalesef bildiğiniz üzere uluslararası ve bölgesel çapta büyük bir baskı var. Büyük devletler oylamaya karşı çıkıyor. Maalesef medyadaki kampanya nedeniyle bölge halkı bir parça tedirgin oldu, oylamanın yapılıp yapılmayacağından emin değiller. Fakat biz, yapılacak şekilde referanduma doğru ilerliyoruz. Komisyon olarak biz, sandıkların 25 Eylül’de sabah 08.00’de açılmasına hazırız ve bunun üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.”

‘REFERANDUM HAZIRLIKLARI TAMAMLANMAK ÜZERE’

Referandum ve Seçim Yüksek Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed, “Referandumun yapılması için tüm çalışmalar sonlanma aşamasında. Seçim sandıkları, oy pusulaları hazırlandı ve seçim merkezlerine getirildi. Seçim merkezlerinde görev yapacak kişiler eğitimden geçti, oylamanın yapılacağı yere ulaştı” ifadelerini kullandı.