Suriye’nin Humus kentinin Bustan el Divan semtinde muhalifler tarafından Papaz Francis Vander’e suikast düzenledi.

SANA haber ajansında yer alan habere göre, sabah erken saatlerinde söz konusu semtte bulunan Yesuili Babalar Manastırı'na saldırılıp papaza ateş açıldığı, papazın olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan Kunaytra kentinde de Tarım Müdürlüğü’nde çalışan memurların otobüsü muhalifler tarafından otomatik silahlarla taradı. Şam - Kunaytra otobanı üzerinde gerçekleşen saldırıda iki memur yaralandı.

OPERASYONLAR

Şam Kırsalının Adra Sanayi Bölgesi’nde “İslam Ordusu” isimli oluşumuna bağlı çok sayıda militan ölü, yaralı ve sağ olarak ele geçirildiği, silah ve mühimmatlarının da imha edildiği açıklandı.

Halep ve Dera kırsalında da düzenlenen operasyonlarda silahlı muhalif gruplara büyük kayıplar verdirildiği iddia edildi.

ERDOĞAN HÜKÜMETİNE KINAMA

Arjantin'de ikamet eden Suriyeli ve Ermeni yüzlerce genç başkent Buenos Aires’te düzenledikleri yürüyüşte Suriye'nin maruz kaldığı saldırılar ve Recep Tayyib Erdoğan hükümetinin Lazkiye kırsalının kuzeyi Kesab Bölgesi’ne saldıran gruplara desteğini kınadılar.

‘Kesab’ı Kurtarın’ sloganı altında düzenlenen yürüyüşün katılımcıları Buenos Aires’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanarak Erdoğan hükümetine karşı sloganlar attılar.