Venezuela Devlet Başkanı Chavez, kanser ameliyatı olmak üzere Küba'ya giderken, binlerce Venezuelalı da sokaklara dökülerek hasta liderlerine olan sevgilerini gösterdi.

 

Caracas sokaklarını dolduran binlerce Venezüellalı çiçekler ve alkışlarla Chavez'i uğurladı.

 

Başkanlık sarayında halka seslenen Chavez'e iki kızı ve bakanları eşlik etti. Küçük kızı Rosines'in ağlayarak babasına sarılması Venezüellalı lidere duygusal anlar yaşattı. Venezüellalı lider “Kanserli ya da kansersiz, öyle ya da böyle hiç kimse ve hiçbir şey 7 Ekim'deki büyük zaferimizi engelleyemez . Şimdi her şeyden daha çok yaşamaya, yeni zaferler kazanmaya ve Venezüella için barışı garantilemeye mecburuz" diyerek bir kez daha tüm dünyaya meydan okudu.

 

Chavez: "Birkaç gün içinde tümörün niteliği ortaya çıkacak. Eğer kötü huylu çıkarsa ona göre tedavi olacağım. Bu kansere ilan ediyoruz eğer yeniden nüksederse, bir deri bir kemik muhalefet gibi, o nasıl davranırsa biz de onu alt etmek için aynı şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

 

Chavez'e cumhurbaşkanlığı sarayından havaalanına kadar binlerce Venezüellalı eşlik etti. Chavez'in aracının bulunduğu konvoyun güzergahı üzerindeki caddelere akın eden halk, 57 yaşındaki Venezüella liderine moral vermeye çalıştı.

 

Küba'da havaalanında Devlet Başkanı Raul Castro tarafından karşılanan Chavez, bugün bazı testler için Kübalı doktorlarla görüşmeyi planladığını söyledi.

 

Chavez, Venezuela devlet televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, her şeyin yolunda gideceğine dair inançlı olduğunu belirterek, yanına vakit geçirmek için bir kutu dolusu kitap aldığını kaydetti.

 

Hugo Chavez, doktorların çıkaracağı tümörün kötü huylu olabileceğini ifade ederken, hastalığın Ekim ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde kazanacağı zaferi engelleyemeyeceğini belirtti.

 

Venezuela Devlet Başkanı, ülkesinden ayrılmadan önce de müttefiklerine ve askerlerine hitaben yaptığı konuşmada, İsa Peygamber ve Güney Amerika bağımsızlığının simgesi Simon Bolivar'a atıflarda bulundu.

 

Geçen yıl Küba'da geçirdiği kanser ameliyatının ardından, Kübalı doktorlar, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in pelvis bölgesinde yeni bir lezyon bulduklarını açıklamışlardı.