Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB’nin sığınmacı akınının durdurulması karşılığında Türkiye’ye vize konusunda taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Sputnik’in haberine göre Hollande, gelecek hafta gerçekleştirilecek Türkiye- AB zirvesi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnsan hakları ya da vizenin serbestisi kriterleri konusunda herhangi bir taviz verilemez" dedi.

Hollande, açıklamayı Paris’te İtalya Başbakanı Minister Matteo Renzi’nin de aralarında olduğu bazı sosyal demokrat liderlerle görüşmesi sonrasında yaptı.

İspanya’da da, parlamentonun büyük çoğunluğu Türkiye ve AB arasındaki sığınmacı anlaşması planına karşı oy kullandı.

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre, Başbakan Mariano Rajoy, Avrupa Konseyi’nde 17 Mart’ta yapılacak görüşmeler öncesinde İspanya Parlamentosu’nu Türkiye ile yapılacak anlaşma konusunda ikna etmeyi başaramadı.

Anlaşmaya sadece Rajoy’un da partisi olan Halk Partisi’nin destek verdiği, parlamentodaki 350 vekilden 227’sinin ise anlaşmanın sığınmacıların toplu bir şekilde sınır dışı edilmesine yol açacağını belirterek bunun yasa dışı olacağını bildirdiği belirtildi.