Hollanda ile Türkiye arasında referandum etkinlikleri nedeniyle başlayan diplomatik kriz devam ediyor.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde polisin Pazar gecesi bir binanın dış cephesinde asılmış Tayyip Erdoğan posterlerini indirdiği öğrenildi.

NL Times’a göre, Rotterdam’da polis, pazar gecesi kentin Feijenoord mahallesinde bulunan, Türkiyeli bir işletmeciye ait bir binanın dış cephesine asılan Tayyip Erdoğan posterlerini kaldırdı.

Polis sözcüsü de posterlerin Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb’in isteği üzerine ve “kamu düzeni için sorun yaratabileceği" bilgilerinin alınmasından sonra indirildiğini savundu.

Hollanda medyasına konuşan polis sözcüsünün, asılan posterlerin destekçiler ile muhalifler arasında gerilime yol açtığı ve bölge sakinlerini riske soktuğu yönünde yeni bir bilgi aldığı ve belediye başkanı, polis ve savcının posterlerin derhal kaldırılmasına karar verdiğini belirtti.

Polis sözcüsü, posterlerin “dikkatle indirilip muntazam biçimde katlandığını” vurgularken posterlerin binadan “koparılmadığını ve parçalanmadığını” söyledi.

Türkiye ile Hollanda arasında AKP’nin anayasa değişiklik referandumu etkinliklerine izin verilmemesi üzerine diplomatik kriz başlamıştı.