Suriye Devlet Başkanı Beşşsar Esad’a bağlı ordu güçleriyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki savaşta Esad rejimini desteklekleyen Hizbullah, bugün erken saatlerde saldırıya uğradı.

Reuters’ın verdiği bilgiye göre, Beyrut’un güneyinde, Hizbullah’ın kontrolünde olan bir mahalleye iki roket atıldığı ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamada, ‘Esad rejiminin yanında savaşmaya kararlı olduklarını’ açıklamıştı.

Nasrallah televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında, “Bu savaş bizim savaşımız... Sizlere zafer sözü veriyorum” ifadesini kullandı.

Suriye ordusu, geçtiğimiz hafta sonunda bir yıldan fazla bir süredir muhaliflerin elinde bulunan Kuseyr kentini kuşatmış ve Hizbullah’ın desteğiyle birçok bölgesini ele geçirmişti. Kentin, halen Hizbullah ve Suriye ordusu tarafından ağır bombardıman altında olduğu bilgisi verildi.

BBC’nin verdiği bilgiye göre, Lübnan sınırına yakın olan Kuseyr, hem Esad güçlerinin hem de muhaliflerin silah temin etmesi adına önemli bir stratejik nokta konumunda.

‘İRAN DA ESAD’IN YANINDA’

Nasrallah, bilinmeyen bir yerden yaptığı açıklamasında, “Eğer Sünni İslamcılar Suriye’yi ele geçirirse, tüm Lübnan halkına karşı tehdit oluştururlar. Şii ve Sünni Müslümanların yanı sıra, Hıristiyanlar da tehdit altına girer” dedi.

Nasrallah, ‘İsrail ve ABD’nin desteklediğine inandıkları Suriyeli muhalifleri desteklemelerinin mümkün olmadığını’ belirtti.

Hizbullah’ın geçtiğimiz hafta Kuseyr’de yaşanan çatışmalarda en az 20 üyesini kaybettiği öne sürülmüştü.

ABD Dıişişleri Bakanı John Kerry, ‘binlerce Hizbullah militanının Suriye’deki savaşa katıldığını’ öne sürmüştü. Kerry, Hizbullah gibi ağırlıklı olarak Şii olan İran’ın da silahlı örgütü desteklediğini iddia etmişti.