ABD'de 11 Eylül saldırılarının anma töreninde fenalaşan Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'a zatürre teşhisi konuldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Clinton, zatürre teşhisinden sonra California'daki seçim kampanya gezisini iptal etti.

Clinton'ın gezi programı kapsamında, Demokrat destekçilerini ziyaret edecek, ekonomi üzerine bir konuşma yapacak ve ABD'li komedyen ve oyuncu Ellen DeGeneres tarafından sunulan bir programa katılacaktı.

Clinton'ın özel doktoru Lisa Bardack, teşhisin ardından antibiyotik tedavisine başlandığını, 11 Eylül törenlerinde Clinton'ın vücudunun susuz kaldığını söyledi.

Clinton katıldığı 11 Eylül törenlerinde rahatsızlanarak, yardımcılarının desteğiyle ayrılmıştı.

Doktorların açıklamasında "Clinton'da alerjilerinden kaynaklanan öksürük şikâyeti vardı. Öksürüğün uzaması sonucu yapılan incelemede zatürre teşhisi konuldu. Antibiyotik tedavisine başlandı ve kendisine programını yeniden düzenlemesi ve istirahat etmesi tavsiye edildi" denildi.

Cumhuriyetçi rakipleri, daha önce Clinton'ın sağlığının başkanlık görevi için yeterli olup olmadığını söylüyorlardı. Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump geçen ay "Clinton'ın başkan olacak ve IŞİD'le savaşacak psikolojik ve fiziksel kuvvete sahip olmadığını" söylemişti.

Dr. Bardack ise geçen yayınladığı sağlık raporuyla, Clinton'ın ABD Başkanlığı için sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve ABD Başkanı olabileceğini söylemişti.