Musul’un Telafer kasabasını almak için operasyon başlatan Haşdi Şabi örgütünden Falih Feyyad, IŞİD’i bölgeden temizlemek ve uzaklaştırmak amacıyla Suriye topraklarına girmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

Hürriyet’in haberine göre, Necef'teki El-Alemeyn Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen ‘Musul'un Kurtuluşunun Ardından Güvenlik Sorunları’ isimli sempozyumda konuşan Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad, Musul operasyonunda ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Feyyad, "Irak emniyet güçleri Musul çevresindeki köyleri kontrol altına alıyor. Operasyonda somut ilerleme kaydedildi ve kente ulaşılmasına az bir mesafe kaldı" dedi.

Irak'ın Suriye'yle geniş bir sınır hattına sahip olduğuna dikkati çeken Haşdi Şabi yetkilisi, "Suriye ve Irak toprakları iç içe. Musul'un kurtarılmasından sonra terör örgütü IŞİD’i takip etmek ve kovmak için Suriye'ye girmek zorunda kalabiliriz" diye konuştu.

PKK’nin Musul'u kurtarma operasyonuna katılmadığını ifade eden Feyyad, İran'ın IŞİD’le savaşta Irak'a yardımcı olduğunu ve bu örgütün sadece Irak'ta yenilgiye uğratılabileceğini savundu.

Türkiye’nin Musul operasyonunda yer almasına karşı çıktığı Haşdi Şabi güçleri, bu sabah Telaferi’i IŞİD’den geri almak için operasyon başlatmıştı.