ABD Sahil Güvenlik botları, Florida açıklarında kendi tasarımı olan şişme balonla Bermuda'ya ulaşmak için okyanusa açılan maceraperesti kurtardı.

Reza Baluchi adlı maceraperest, Florida'dan Bermuda'ya 'koşmak için' geliştirdiği balon, güçlü akıntılar nedeniyle rotasından çıkınca, sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.

Maraton koşucusu olduğu belirtilen Baluchi'nin, dünya barışı adına koşu yapmak için çılgın bir plan hazırladığı ortaya çıktı.  Yanına sadece protein çubukları, su ile GPS ve uydu telefonu alan Baluchi, Florida'dan 70 deniz mili açıkta sahil güvenlik tarafından bulundu.

Geliştirdiği balonun içinde kurduğu hamster tekerleği tarzı mekanizmayla suda ilerlemeyi başaran Baluchi, güçlü okyanus akıntıları nedeniyle rotasından sapınca, uydu telefonuyla sahil güvenliği arayarak 'yön tarifi' istedi.

Sahil güvenlik botları Baluchi'nin yanına giderek kurtarma girişiminde bulundu ama İran asıllı maceraperest bunu reddetti. Uzun telsiz konuşmaları sonunda ikna olan Baluchi, çılgın girişimini iptal etmek zorunda kaldı.

Baluchi, amacının Bermuda'ya okyanus üzerinde koşarak dünya barışına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Baluchi'nin başarılı olması halinde daha sonra karaya çıkarak Florida'da koşmaya devam etme planı olduğu belirtildi.

Cumartesi günü yorgunluktan tükenmiş halde kurtarılan Baluchi'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. ABD Sahil Güvenlik yetkilisi Mark Barney, "Dünya barışı girişimi golfstream akıntısına kapıldı" ifadesini kullandı.