Hamburg'da yaklaşık 1 yıldır sokaklarda ve Kiliselerde kalmak zorunda bırakılan Afrikalı mültecilerle dayanışma yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Lampedusa sığınmacıları olarak bilinen, Afrikalı mültecilere insani nedenlerle kalma hakkı dahi vermek istemeyen SPD'li Hamburg Eyalet Hükümeti’nin mülteciler politikası bir kez daha protesto edildi.

Hamburg 'sığınmacılara kalma hakkı verilmelidir' talebiyle son yıllarda düzenlenen en kitlesel yürüyüşlere ev sahipliği yaptı. Lampedusa mültecileriyle dayanışma amacıyla son 1 yıl süresince onlarca yürüyüş, miting ve eylem düzenlendi.

Cumartesi günü değişik uluslardan çeşitli inisiyatif, parti, sendika ve derneklerden biraraya gelen bir oluşumun organizesiyle, merkez tren istasyonu önünde başlayan renkli bir yürüyüş yapıldı.

Şehrin en kalabalık caddelerinden geçen yürüyüş boyunca ellerinde tuvalet fırçalarıyla kameralara poz veren kadınlı erkekli göstericiler, dünyayı etkisi altına alan ve savaşlar yürüterek halkları bölen emperyalist tekellere karşı, protesto içerikli dövizler taşıdılar. Hansaplatz meydanında sona eren yürüyüş boyunca, Hamburg SPD Federal Hükümeti ve AB mülteciler politikası protesto edildi.

Yürüyüşte, 23. Maddeye göre (insani nedenlerle) kalma hakkının tanınması talebinde bulunan göstericiler,  'Hiç kimse kaçak değildir', 'Herkese kalma hakkı', 'Haklarımız için mücadele ediyoruz', 'Yaşasın uluslararası dayanışma' gibi sloganların atıldığı, pankart ve dövizler taşıdı.

Yürüyüş boyunca rengarenk kostümler giyinmiş, değişik uluslardan binlerce insan dayanışmanın devam edeceğini bir kez daha dile getirdiler. Yürüyüşün bitiminde miting alanında yapılan konuşmalardan sonra rap ve değişik müziklerle eylem devam etti. (Avrupa Postası)