Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg şehrindeki bazı semtlerde dün sabah saat 6'dan itibaren sıkıyönetim ilan edildi. Olağanüstü hal ilan edilen Altona, St. Paulis, ve Sternschanze semtlerinde polise, şahısların kimliklerini ve üzerlerindeki eşyaları kontrol, bir yerden uzaklaştırma ve şüpheli gördüklerini gözaltına alma yetkisi verildi. Olağanüstü halin ne kadar süreceği bildirilmedi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; sıkıyönetime gerekçe olarak, Hamburg'ta geçtiğimiz günlerde polise yapılan çok sayıda saldırı gösterildi. Polisin verdiği bilgiye göre yalnızca Aralık ayında üç karakola yapılan saldırılar sonucu çok sayıda polis yaralandı.

Sol gruplar tarafından yapılan gösteri sırasında da çıkan çatışmalarda 500'den fazla gösterici ve 120 polis yaralanmıştı. Polis tarafından yapılan açıklamada gösteriler sırasında polis karakollarına saldırılar yapıldığı belirtildi.

Polis tarafından belirlenen olağanüstü hal bölgesi güneyde Elbe nehrinden batıdaki Altona demiryoluna, kuzeyde Holstenkamp caddesine ve batıda Glacischaussee'ye kadar uzanıyor.

Polislerin belirlenen bölgelerde yapacağı kontrollerin, aşırı sol gruplar kastedilerek, özellikle bazı belli gruplara yönelik olduğu öne sürüldü.

Haberin tamamı için tıklayınız…