Kudüs'te sabah saatlerinde silahlı iki kişinin sinagoga düzenlediği saldırıda en az dört kişi öldü, yedi kişi de yaralandı. Saldırıyı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin silahlı kanadı üstlendi.

Saldırıyla ilgili Hamas sözcüsü Gazi Hammad, "Kudüs'te devrim oluyor" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "saldırıya yanıtımız sert olacak" açıklamasını yaptı.

Gazi Hammad, sözlerine şöyle devam etti: "İsrail hükümeti yerleşimcileri durdurmak adına hiçbir çaba göstermedi, hiçbir adım atmadı. Radikal dindarlar Mescid-i Aksa'ya saldırırken, Filistinlilere saldırırken onları durdurmadı. Kudüs'te bir devrim oluyor, orada bir ayaklanma başladı. Kentte bir gerginlik var ve hükümet bunu durdurmak için, Filistinlileri korumak için hiçbir şey yapmadı. Ama öte yandan yerleşimcileri ve Filistinlilere saldıranları korumaya devam etti."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıdan 'Filistinlileri şiddete teşvik ettiklerini' söylediği Hamas ve Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'ı sorumlu tuttu.

Hamas ise AFP'ye yaptığı açıklamada saldırıların "Öldürülen Filistinli otobüs şoförünün intikamı olduğunu" söyledi. (BBC Türkçe)