Tahran’da resmi temaslarda bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu kabul eden Ayetullah Hamaney, Venezuela hükümetinin İsrail’e karşı tutumunu “cesurca” olarak nitelendirdi.

İran lideri, Maduro’nun bu tutumundan dolayı halklar arsında birçok dost edindiğini ifade etti.

Venezuela’nın benimsediği ülkü ve hedeflerle Latin Amerika’daki birçok milletin uyanışına neden olduğunu söyleyen Hamaney, ABD ’nin bu ülke halkı ve devletine düşmanca davranmasının nedeni de bu meseleden kaynaklanmaktadır” dedi.

‘DÜŞMANLARIMIZ PETROLÜ SİYASİ SİLAH OLARAK KULLANIYOR’

Ayetullah Hamaney, Maduro’nun Tahran ziyareti sırasında iki ülke devlet başkanları arasında petrol fiyatlarındaki düşüşü önlemek için yapılan anlaşmaları olumlu karşıladıklarını kaydetti.

İran lideri, “Petrol fiyatlarındaki tuhaf düşüş, ekonomik olmayan ve siyasi bir harekettir. Ortak düşmanlarımız petrolü bir siyasi silah olarak kullanıyor ve yaşanan bu aşırı düşüşte mutlaka rolleri vardır” diye konuştu .

Görüşmede; Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve aralarında Rusya’nın da bulunduğu diğer petrol ihracatçısı ülkelerle birliktelik oluşturarak petrol fiyatlarını kabul edilir düzeye geri getirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.