Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Ermeni Kilisesi’nin Halep’teki Ruhani Önderlik binası karşısında gerçekleştirilen bombalı saldırıda Ruhani Önderliğin koruma görevlisi Nazaret Malcıyan hayatını kaybetti.

Beriye Ermenileri Ruhani Önderliği’nin resmi yayın organı Kantsasar gazetesinin haberine göre, bu sabah saat 09:00 sularında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 1965 doğumlu koruma görevlisi Nazaret Malcıyan hayatını kaybederken, saldırının gerçekleştirildiği sokaktan geçen iki kişi de yaralandı.

Ruhani Önderlik bünyesinde çalışan ve saldırıda hayatını kaybeden Nazaret Malcıyan için Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’nde yarın cenaze töreni düzenleneceği açıklandı.  

Silahlı ve bombalı saldırıların aralıklı olarak devam ettiği kentte, elektrik kesintileri yüzünden güçlükle iletişim sağlanabiliyor.

Suriye’de IŞİD başta olmak üzere silahlı çetelerin düzenlediği saldırılarda Ermeni ve Süryani ibadethaneleri de hedef alınıyor.

Son olarak, “Ermenilerin Auswitch’i” olarak anılan Suriye’nin Der Zor bölgesindeki Aziz Şehitler Ermeni Kilisesi, geçtiğimiz Eylül ayında IŞİD çeteleri tarafından düzenlenen bombalı saldırı ile yıkıldı. 

1915’te Der Zor güzergâhına doğru ölüm yolculuğuna çıkartılan ve öldürülen Ermenilerin anısına inşa edilen Ermeni Kilisesi’ne düzenlenen saldırı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından 3 Ekim 2014’te yayımlanan açıklamayla da kınandı.

Yaşanan vandalizm hakkında, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Surp Eçmiadzin Tüm Ermeniler Katolikosluğu ve Beyrut’taki Kilikya Katolikosluğu kınama metni yayımlayarak, uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırmıştı.