El Kaide davalarının ünlü avukatı Osman Karahan'ın ardından bir Türk vatandaşının daha Halep'te Suriye ordusuyla girdiği silahlı çatışmada öldürüldüğü iddia edildi.

 

Suriye devlet televizyonu öldürülen kişinin adının Metin Ekinci olduğunu açıklarken, kimliğinin ve cenazesinin görüntülerine yer verdi.

 

Ekinci'nin üyesi olduğu 23 kişilik grubun "Yusuf" adlı bir Ürdünlü tarafından komuta edildiğini ve El Bab kentindeki vahşi katliamın sorumlusu olduğu iddia edildi.

 

Katliamın ardından ordu tarafından aranan grubun, Seyfudevle bölgesinde sıkıştırıldığı ve çıkan çatışmada tamamının ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

 

SURİYELİ MUHALİFLERİN KAFA KESME GÖRÜNTÜSÜ +18

Bu arada Özgür Suriye Ordusu’nun yaptığı iddia edilen katliam haberleri ve internette yayılan görüntüler de artıyor. Yayınlanan son görüntüler isyan ettiren cinsten... Daha önce de muhaliflerin ‘İslami usullere uygun’ olarak kendilerinden olmayanların kafalarını kestikleri, özellikle Alevilere (Nusayri) yönelik bu tür eylemler yaptıkları biliniyordu. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalif birlikler Halep'te kim olduğu bilinmeyen bir adamın kafasını keserken görüntülendi. Küçücük bir bıçakla kurban keser gibi kafa kesen muhalifler bu sırada ‘Allahu Ekber’ diye bağırıyorlar. Görüntüler izlenecek gibi değil. O yüzden sansürlenmiş olarak kısa bir kısmını yayınlıyoruz. (Ensonhaber.com)