Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalar sürerken, bölgeden bildiren AFP muhabirinin aktardığına göre taraflar arasında zaman zaman ilginç atışmalar da yaşanıyor.

Suriye ordusunun 22 Ağustos'ta muhaliflerden geri aldığı Cüdeyde semtinden bildiren AFP muhabiri Sammy Ketz, bölgedeki çatışmaların o tarihten bu yana hafiflediğini belirtti.

Hıristiyanların yoğun olarak yaşadığı tarihi semtteki çatışmaların genel itibarıyla binalara saklanan keskin nişancılar arasında yaşandığını ifade eden Ketz, muhaliflerle Esad güçleri arasındaki sözlü atışmalardan örnekler de verdi.

AFP muhabiri, Suriyeli askerlerin, "Allahüekber" diye bağıran muhaliflere, "Yakında onun yanına gideceksiniz" diye karşılık verdiğini belirtti.

Bazı Müslümanların, İslam'ı savunmak için şehit düşen erkeklerin cennette 40 bakireyle ödüllendirileceğine inandığını belirten Ketz, 22 yaşındaki asker Ahmet'in şu sözlerine de yer verdi:

"Bize dinen dönek gözüyle bakıyorlar ve ölmeyi hak ettiğimizi düşünüyorlar. Biz de cennette hiçbir bakirenin onları istemeyeceğini söyleyerek, onlarla alay ediyoruz."

“CENNETE GİRİŞ PASAPORTU”
Yakaladıkları isyancıların ceplerinde, cennetteki "gelinlere" verilmek üzere saklanmış kadın iç çamaşırı bulduklarını öne süren bazı askerlerle konuştuğunu belirten Ketz, haberin devamında şu ifadeleri kullanıyor:

"Bazı muhaliflerin Selefi şeyhlerce hazırlanmış 'cennete giriş pasaportu' taşıyarak savaştığına yemin eden askerler de vardı. Bir asker, 'Cennetin kapısını bulmaları için onlara mermilerimizle yardımcı olmaya hazırız' diye dalga geçti. İslamcılarsa buna karşılık askerlere 'cehennem ateşi' vadediyor." (Hürriyet)