Suriye’de ‘ılımlı muhalif’ olarak adlandırılan Nureddin Zengi Tugayı, Suriye ordusu için mücadele ettiği iddiasıyla Filistinli bir çocuğun başını kesti.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, olayın doğrulanması durumunda bu gruba desteklerini keseceklerini belirtti.
 
Suriye’nin Halep kentinde çekildiği belirtilen iki video ile 10 yaşında olduğu tahmin edilen Filistinli Abdullah İsa’nın, etrafını saran beş kişi tarafından başı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.
 
Videoda çocuğun Halep bölgesinde faaliyet gösteren ve Suriye ordusunu destekleyen Filistinli Kudüs Tugayı üyesi olduğunu belirtildi.
Öte yandan Suriyeli muhalif internet sitesi Enab Baladi, çocuğun Handarat'ta Nureddin Zengi Tugayı militanları tarafından yakalandığını aktardı.
 
Nureddin Zengi Tugayı ise olayı ‘kınayarak’, ‘bu vahşetin bireysel bir hata olduğunu ve tüm gruba mal edilemeyeceğini’ savundu. Nureddin Zengi Tugayı siyasi bürosundan Yaser İbrahim Yusuf da olayı soruşturmak üzere ‘bağımsız bir soruşturma komisyonu’ kurulduğunu belirtti.
 
ABD: DESTEĞİMİZİ ASKIYA ALIRIZ
 
Küçük bir çocuğun başı kesilerek öldürüldüğünü gösteren videolar, Suriyeli ‘muhalif’ gruplara verilen desteğin de sorgulanmasına neden oldu. Zira Nureddin Zengi Tugayı’nın geçmişte, aralarında ABD, Türkiye, Katar, Fransa ve İngiltere’nin de olduğu çok sayıda ülkeden destek aldığı biliniyor.
 
Öte yandan yayınlanan görüntüleri değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Yaşananları ve bu grubun olaya dahil olduğunu doğrularsak desteğimizi, açıkça söylemek gerekirse gelecekteki dahlimizi askıya alırız” dedi. Ancak Toner, bu sonucun ne olabileceği hakkındaki ısrarlı soruları ise yanıtsız bıraktı.

(Kaynak: Sputnik)