Suriye uçaklarının Halep kentine havadan bildiriler dağıttığı belirtildi.

Halep'e havadan bırakılan bildirilerde, militanların silah bırakıp kendileri için oluşturulan koridordan kenti terk edebilecekleri belirtiliyor. Bildiride bu koridorun nerede yer aldığını gösteren haritalar da yer alıyor.
 
Sputnik’in haberine göre, Halep'te şiddet olaylarının sona ermemesinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kent sakinlerinin güvenliği için bir insani operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Şoygu sivillerin ve teslim olmak isteyen militanların kentten ayrılması için 4 ayrı koridor oluşturulacağını belirtmişti.
 
Şoygu'nun bu açıklamaları ardından da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, üç ay içinde silah bırakıp teslim olan muhaliflerin affedilmesini öngören kararnameyi imzaladığı haberi gelmişti.
 
'MSF, SURİYE'DEKİ İNSANİ OPERASYONA KATILMAK İSTİYOR'
 
Bu arada uluslararası kuruluşlar için Suriye'deki insani operasyona katılma çağrısında da bulunan Şoygu'ya, Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF) yanıt geldi. MSF'nin Rusya'daki yetkililerinden Ewald Stals "Rusya Savunma Bakanlığı'yla temasa geçip bu süreçle ilgili net ve kapsamlı bilgi almak istiyoruz" dedi.