Serhat KORKMAZ / Bianet

 

Ankara'da okuyan Kıbrıslı Öğrenciler Girişimi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanması mümkün olabilir" sözlerini bir basın açıklamasıyla protesto etti.

 

Dün saat 18.00'de Yüksel Caddesi önünde bir araya gelen öğrenciler "Türkiye, Yunanistan, İngiltere, elini ve dilini Kıbrıs'tan çek", "Haddini bil Egemen, Kıbrıs'ın egemeni Kıbrıslılardır" pankartları açarak Sakarya Caddesine yürüdüler.

 

Burada Kıbrıslı Öğrenciler Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Suphi Toprak mücadelelerinin Kıbrıs'ın tüm sömürgecilerinden kurtulana kadar süreceğini ifade etti.

 

"Türkiye'nin tüm karanlık güçleri ve ada üzerindeki egemenler bilmelidirler ki, Kıbrıslı Türkler bu oyunları bertaraf edeceklerdir. Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar verecekleri koordineli mücadele ile adanın tüm emperyalist güçlerden, tüm işgalcilerden, Türkiye'nin ve Yunanistan'ın ordularından ve İngiltere'nin üslerinden temizlenmesini sağlayacaktır."

 

Basın açıklaması "Besleme değil, sömürgeyiz", "İşgalci Türkiye Kıbrıs'tan defol", "Türk, Kürt, Ermeni Yaşasın halkların kardeşliği" sloganıyla son buldu.

 

bianet'e konuşan Kıbrıslı öğrenci Celal Özkızan, Egemen Bağış'ın sözlerinin NATO üyesi Türkiye'nin sürdürdüğü politikaların bir ifadesi olduğunu söyledi. Özkızan "Kıbrıs Türkiye'nin sömürgesidir. Biz Kıbrıs'ın bağımsız olmasını istiyoruz. Fakat bu bağımsızlığın antiemperyalist ve halkların kardeşliğine dayanan bir bağımsızlık olmasını istiyoruz" dedi.