Ankara'ya sürpriz bir son dakika ziyareti yaşandı. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Hulusi Akar ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.
 
 Ziyaretin Demokratik Suriye Güçleri’nin ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla Rakka operasyonunu başattığı gün gerçekleşmesi dikkat çekti.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford başkent Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bir araya geldi.
 
Yaklaşık 4.5 saat süren görüşmeye ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi.
 
Açıklama şöyle:
 
"Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasının ve terörizmle mücadelenin müştereken yürütülmesinin öneminin altı bir kez daha çizilmiştir.
 
İcrası başarıyla devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı'na koalisyonun hava desteği vermesinin önemi vurgulanmıştır. Ayrıca yerinden edilmiş halkın Cerablus ve diğer yerleşim yerlerine geri dönüşünün bölgede istikrarın sağlanmasına katkısı dile getirilmiştir.
 
Münbiç’ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka’daki son durum, Musul Harekâtı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak’taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.
 
Müteakip dönemde El Bâb ve Rakka başta olmak üzere, Suriye ve Irak’ta DEAŞ’a karşı ortak mücadele yolları görüşülmüştür.
 
Ülkemizin Telâfer ve Sincar’daki hassasiyetleri ve konunun tarafımızdan yakinen takip edildiği karşı tarafa iletilmiştir.
 
Ayrıca FETÖ terör örgütünün ABD’de devam eden faaliyetleri hakkındaki rahatsızlığımız tekrar dile getirilmiştir."
 
Kaynak: Al Jazeera faaliyetlerinden duyulan rahatsızlık da iletildi.