İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yalon’la düzenlediği basın toplantısında, Gazze’ye yönelik askeri operasyonların süreceğini ve Hamas’ın arkasında Türkiye, Katar ve İran’ın olduğunu söyledi.

Benyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların İsrail vatandaşlarının “huzur ve güvenliği” sağlanana dek devam edeceğini söyledi. Savunma Bakanı Moşe Yalon ise, kara harekatının da açık bir opsiyon olduğu belirtti. Hamas’ı, İslam Devleti’yle (IŞİD) karşılaştıran Netanyahu, iki örgütün ‘aynı ağacın farklı dalları’ olduğunu ifade etti.

Hürriyet’in haberine göre; Netanyahu, Kahire’deki müzakerelere geri dönüşle ilgili bir soruya ise “Kim bizim bir bedel ödeyerek ateşkes sağlanması için çabaladığımızı söylüyor? Biz, ister ateşle isterse siyasetle olsun halkımızın güvenliğini sağlayacak bir zemin üzerinde çalışıyoruz. Mısır’ın gösterdiği büyük çabayı takdir ediyoruz. Biz Mısır’ın girişimini kabul ettik. İsrail Parlamentosu Knesset’teki tüm bakanlar da bunu kabul etti. Kim savaşı durdurmak istiyorsa Hamas’ın yaptıklarını durdurmalıdır. Arap dünyası Hamas’a karşı, kim onlarla beraber: Katar, Türkiye ve İran” yanıtını verdi. (zete)